Een Travellerspoint blog

26/11/2015 El Calafte - Torres del Paine

El Calafate -Torres del Paine

sunny 18 °C

large__1120607.jpg26/11 El Calafate - Torres del Paine
Om 5u30 vertrek naar Torres del Paine dat wil zeggen opgestaan om 4u30. We hebben een lange maar prachtige busreis voor de boeg. Onderweg verschillende keren gestopt prachtige uitzichtpunten. De grensovergang Argentinië - Chili. De Argentijnse autobussen mogen niet rijden op Chileens grondgebied en de Chileens niet op Argentijns grondgebied. Er mogen geen verse niet verpakte producten de grens over. De controle is heel streng. Onze handbagage gaat door de scanner en onze koffers worden besnuffeld door "drugshonden". Er mogen geen sneetjes kaas, ( smeerkaas mag wel) ham, honing, melk, vers fruit en dierlijke producten zoals pels ed. over de grens. Ook noten en rozijnen worden niet toegelaten. Het overschrijden van de grens is een heel ritueel. De Argentijnse bus stopt eerst aan de Argentijnse grenspost. Daar worden de paspoorten gecontroleerd en krijg je een uit stempel. Vervolgens rijdt de bus door een niemandsland +/- 6 km. tot aan de Chileense grens. Daar worden de paspoorten gecontroleerd en krijg je een in gestempeld. De bagage moet uit de bus en wordt gecontroleerd door snuffelhonden. Vervolgens komt de Chileense bus en kan de verdergezet worden. De huisjes waar we verblijven zijn heel sober maar het uitzicht dat we hebben op de Torres del Paine is onbeschrijfelijk mooi.
Chris

Vertrokken om 5:30 met een klein busje. We maken een omleiding om zo veel mogelijk de gravelwegen te vermeiden. De meeste passagiers slapen in de bus, het landschap: steppe, woestijn 100mL /m² /jaar. Na een uur of vier bereiken we de grens met chili. Een echte grenspost met alles er op en er aan: slagbomen, wachtende rijen mensen, niemandsland. Aan de Chileense grenskant viel het wachten en de vriendelijkheid van de Chileense douane goed mee (volgens onze gids is dat zeker niet altijd het geval
Ook het geld wisselen is gelukt 1 EUR = 720 Chileense Pesos
Na 12 u busreis aangekomen in ons hotel “Tyndall” iedereen is doodmoe. We slapen per twee koppels in bungalowtjes : telkens twee slaapkamers en een badkamertje.
Het hotel is slechts een onderdeel van een groot complex waarin o.a. een manège een kleiner klasse hotel en groot restaurant gevestigd is. We hebben een prachtig uitzicht op de “Torres del Paine” Het weer valt opnieuw heel goed mee (half bewolkt, af en toe veel wind)
S’avonds gezellig, samen met Fer & Betty bij een glaasje wijn en een sigaar deze lange dag afgesloten en vroeg gaan slapen.
J.

Geplaatst door Jan Van Acker 4:34 Gearchiveerd in Argentinië Tagged aa

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint