Een Travellerspoint blog

29/11/2015 Ushuaia

Onze eindbestemming

semi-overcast 12 °C

large__1120744.jpg
Zicht op de stad van uit ons raam

Ondertussen is de Malbec en de Argentijnse steak ons welbekend maar hier in Ushuaia gaan we voor het eerst, tijdens ons verblijf in Argentinië, krab eten. Onze wandeling in het stadje gaf duidelijk aan dat dit gerecht hier een specialiteit is. Het stadje zelf doet heel toeristisch aan. Er werd in de loop der tijd spijtig genoeg niet veel aandacht geschonken aan enige vorm van stedenbouw. De schoonheid van de omliggende, besneeuwde bergen, staat erg in contrast met de kitscherige uitstraling van het stadje.
Wat het weer betreft blijven we geluk hebben, het is hier wel wat frisser maar de zon blijft van de partij.
19:00u nu gaan we krab eten samen met Fer en Bettina.
23:30 u Bettina, een Belgische, woont reeds meer dan 20 jaar, samen met haar man Fer, een Nederlander, in Zeeuws Vlaanderen. Zij vertelde deze avond op een heel leuke manier wat de verschillen zijn tussen Nederlanders en Belgen. Verrassend hoe zij de bekende clichés wist te doorprikken. Wat we zeker kunnen beamen is haar stelling dat het voor een Nederlander veel moeilijker is om zich te laten aanvaarden in België dan dat dat het geval is voor een Belg in Nederland.
Jan

29/11/2015 vlucht van El Calafate naar Ushuaia - Tierra del Fuego
Om 9u30 vertrekken we vanuit ons Hostel naar Ushuaia. Om 11u50 is onze vlucht dus kunnen we het rustig aan doen. De vlucht duurt 1u10 minuten. Er hangen lage wolken zodat we helaas na het opstijgen niet kunnen genieten van de mooie natuur onder ons. Ushuaia is het laatste stadje op het zuidelijk halfrond. Het is heel winderig en een paar graden koeler als we uitstappen. Het weer is hier heel wispelturig en kan op een dag drie seizoenen herbergen. Als we het stadje intrekken staat er een schrale westenwind en voelt het ijskoud aan. We verblijven in een Aparthotel. We hebben een zitkamer, keukentje, badkamer en 3 slaapkamers ter beschikking waar we de drie dagen en nachten die we hier verblijven dankbaar gebruik van zullen maken. Voor de mooie architectuur moet je hier niet zijn. Er staan een paar mooie huisjes aan de baai de rest gebouwen hebben niet veel te bieden. De metalen halfronde loodsen en de golfplatendaken van de huizen roepen de sfeer van Antarctica op. In 1896 stichtte de Argentijnse staat er een strafkolonie. Met behulp van dwangarbeiders werd de infrastructuur aangelegd en hout gekapt om de stad te bouwen. De gevangenis werd in 1947 door Perón gesloten. In de haven liggen grote cruiseschepen die van hieruit vertrekken naar Antarctica. De vele visrestaurants serveren naast forel en zalm ook de Koningskrab (centolla). In de betere restaurants zitten die in een aquarium en kan je er eentje uitkiezen. De meeste krabben wegen 2 á 3 kg. We hebben een stoofpotje met Koningskrab in room gegeten maar morgen gaan we toch voor de gekookte krab

Geplaatst door Jan Van Acker 14:02 Gearchiveerd in Argentinië Tagged ushuaia

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Smakelijk!

door Jos Vandenberk

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint