Een Travellerspoint blog

01/12/2015 Canal Beagle

We varen 50 km O op het "Canal Beagle"

semi-overcast 5 °C

Canal Beagle is een natuurlijk zeekanaal tussen de Atlantische en de Stille Oceaan.
De zee (de omvang van het kanaal is te groot om het hier een kanaal te noemen) is onstuimig waardoor Chris zich niet al te lekker voelt.
Veel vogels, zeeleeuwen en verschillende soorten Pinguins gezien. Koude maar leuke ervaring.

1/12 Ushuaia - Beaglekanaal
Boottocht door het Beaglekanaal. We hadden de keuze met kleine motorboot of de grotere catamaran. Gelukkig hebben we voor de catamaran gekozen. Aanvankelijk lag het kanaal er rustig bij en het zonnetje scheen. Onderweg eilandjes met grote aalscholvers, zeeleeuwen en vele vuurtorentjes. Na twee uren varen aangekomen aan het pinguïneiland. Hier leven overwegend de zwart witte Magelhaenpinguïns. De volwassen pinguïn is 50 á 60 cm groot en weegt 4 á 5,5 kg. De enige Koningspinguïn, met zijn prachtige oranje kraag, en een paartje geelpotige pinguïns brachten wat kleur in de zwart witte bende. Op de terugvaart stond er een stevige stormwind en hoge golven waardoor het niet zo prettig varen was. Ondanks de "Touristil" was ik heel blij dat we na 2 uren varen terug aan wal kwamen. 'S avonds Koningskrab. Jan had liever lomo dus heb ik in mijn eentje een krab van 2 kg (bruto) verorberd. Er zit ongeveer 400gr krabvlees aan. Het vlees zit enkel in de enorme poten en is zachter van structuur dan ik verwacht had. Ik vond het wel lekker maar verkies toch een Canadees kreeftje.
Chris

_1120817.jpg_1120798.jpg_1120775.jpg_1120769.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 13:09 Gearchiveerd in Argentinië Tagged canal beagle ushuaia

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ik kan de kouwde zeelucht tot hier voelen en ruiken!
Stilaan tijd om naar huis te komen,veel verder kunnen jullie trouwens oon niet meer!

door Jos Vandenberk

We hebben in de periode dat we onderweg zijn alle seizoenen meegemaakt. Terug in Buenos Aires is het volop lente en zijn de temperaturen zeer aangenaam. Morgen vliegen we terug naar België. We zullen onze winterjas maar al klaar leggen. Chris

door Jan Van Acker

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint