Een Travellerspoint blog

03/12/2015 04/12/2015 Terug naar huis

Deze morgen deed Peter ons verschieten

semi-overcast 10 °C

Tijdens de voormiddag nog net de tijd op twee bekende cafés te bezoeken. Vooral het legendarische Café Tortoni vonden we prachtig.

large_P1110930.jpglarge_P1110925.jpg

Net voor ons vertrek nog een laatste sigaar gerookt met onze vrienden en vriendinnen in het cafe op de hoek op het voetpad teras. (Je moet je dat voorstellen als: met heel veel straatlawaai, groezelig, stoelen aan de ketting.

large_P1110948.jpg

Bij het ontbijt bleek dat iets mis was met Peter: Hij kon zich niets herinneren van de laatste uren/dagen. Gelukkig bleek uit een onderzoek in een privékliniek dat er geen reden was om niet naar huis te mogen. Wat een opluchting. Peter blijft natuurlijk zitten met de vraag wat er zich in zijn hoofd heeft afgespeeld.
Ongeveer de helft van ons reisgezelschap keert terug naar huis. De andere helft reist verder of blijft nog enkele dagen in BA. Wijzelf zijn altijd blij om na 3 of 4 weken terug naar huis te keren.
Op het vliegveld van BA hebben we nog drie uur op een terrasje, buiten in de zon gezeten. Ook deze keer heeft ons vliegtuig nml. vertraging.
De nachtelijke vlucht verliep zoals steeds: ellendige slaapbelevenissen. Mede door de tailwind werd een groot gedeelte van de vertraging goed gemaakt en hadden we in Shiphol ruim de tijd om onze Thalys trein naar Antwerpen te halen (de kruissnelheid van onze Boeing bedroeg 1000km/h). Op één uurtje waren we in Antwerpen.
Ik was vooral benieuwd om te vernemen hoe dat nu in zijn werk gaat als je de Thalys om één of andere reden mist. Wel als je een goedkoop ticket gekocht hebt (€39) dan ben je je geld kwijt. Je kan dus maar beter overwegen om een soort "flexible" ticket te kopen (€80) dat weliswaar duurder is maar de garantie geeft dat je met dat ticket thuis geraakt.
04/12/2015 Zoals gewoonlijk komen S&G ons afhalen. Na genoten te hebben van een heerlijke maaltijd bij S&G zijn we nu terug in ons eigen huis en zij we al volop bezig over te schakelen naar "Mode Normal"

Na een week (op 08/12/2015) ontvingen we voled bericht van Peter:

hallo reisgenoten Argentinië

Nu de meesten van ons al weer enkele dagen terug zijn in Nederland, ( op enkele geluksvogels na die vanwege tango, watervallen enz. nog enige tijd hun verblijf kunnen rekken ), raken we zo langzaam aan weer in ons gewone doen. Heel soms bestellen we per ongeluk nog wel eens een lomo piemente, of vragen we of ze de chimichurri even willen doorgeven. Maar Mariet haar ovenschotel met gekruide gehakt, rode kool en aardappelpuree is ook weer lekker hoor! En de ventilator welke de eerste dagen na onze terugkomst op standje 10 hadden staan om onze "coupe Patagonia" bij te houden hebben we inmiddels ook weer opgeborgen.
Bij aankomst op Schiphol hebben we van de meesten van jullie afscheid genomen, alleen konden wij nog niet direkt door de schuifdeuren naar huis omdat Peter zijn reistas niet van de belt kwam rollen. Afijn: wachten, vragen, weer wachten, aangifte doen, nog eens door de douane gescand worden, en toen koffie drinken met onze schoonzoon en kleinzoon van 15 maanden die ons op kwamen halen. De reistas werd overigens de volgende ochtend om half 9 keurig thuisbezorgd.

Ik heb jullie allen op de dag van vertrek wel even laten schrikken, begrijp ik. Sorry daarvoor!!
Omdat het allemaal "buiten mij om ging" moet ik het doen met de info welke ik van Mariet en Evelien heb gekregen, maar ik kan me wel indenken dat jullie ongerust waren. Overigens ging het vanaf dat we met de bus naar de airport reden al weer beter met mij, en dat is nog steeds zo. Maandag ben ik hier in Raalte naar mijn huisarts geweest, en die kwam tot de zelfde conclusie als de neurologe in Buenos Aires, n.l. T.G.A. oftewel temporary global amnesia. ( Google maar eens ). En temporary staat voor tijdelijk, dus verder niets om me zorgen om te maken. Maar raar blijft het wel als je zo'n 3 á 4 uur van "de film kwijt bent".
Ik heb Evelien al bedankt, maar ik wil ook jullie, reisgenoten, héél hartelijk danken voor al jullie bezorgdheid, hulp, ondersteunening en belangstelling. In het bijzonder voor Mariet, want die had daar op dat moment het meest behoefte aan. Ze is er nog van onder de indruk! Het was hartverwarmend! Dat benadrukt nog maar weer eens hoe fijn de groep mensen was waar we deze reis mee op stap waren. Echt super!
Overigens ook van het kantoor van Djoser nog een berichtje en een attentie gehad. Heel attent.

Aan het sorteren van foto's en filmpjes ben ik nog niet toegekomen wegens sinterklaasfeesten, oppassen op kleinkinderen enz., en we hebben zaterdag nog een feestje te vieren. Maar zodra ik daar weer tijd voor heb zal ik gevraagd of ongevraagd wel wat naar jullie doormailen.

Beste mensen: nogmaals hartelijk dank. Met nadruk ook namens Mariet.

All the best, en wie weet tot ziens.

Peter Tielbeek

Geplaatst door Jan Van Acker 10:11 Gearchiveerd in België Tagged terugreis

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Terug in uw eigen bedje slapen, heerlijk hé!

door Jos Vandenberk

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint