Een Travellerspoint blog

14/11/2015 El Tigre Tour

Bezoek aan het stadje El Tigre aan de imens grote delta van de Rio de la Plata. Op de terugweg naar BA bezoek aan Parque de la Memoria.

sunny 22 °C

Chris leest voor uit haar reisgids: Er zijn hier professionele hondenuitlaters, jonge mannen met een veterinaire opleiding die meerdere (20 tot 30) honden van de rijke elite uitlaten en verzorgen, dag en nacht, in vaste dienst.
Verslag van de dag
17:39 Vergeet El Tigre, dat is het Blankenberge van BA.
Indrukwekkend is het Parque de la Memoria. Hoe kunstenaars in staat zijn om zo'n verschrikkelijk stuk Argentijnse geschiedenis te herdenken met archtectuur en beeltenissen.
Het is nu echt zomer, deze middag liep de temperatuur op tot 28 °C.

_1120041.jpg_1120040.jpg_1120039.jpg_1120038.jpg_1120037.jpg_1120036.jpg_1120035.jpg_1120034.jpg_1120033.jpg_1120032.jpg_1120031.jpg_1120017

_1120017

De gebeurtenissen in Parijs krijgen hier veel aandacht. Aan de Ambassade van Parijs stonden honderden Fransen bij elkaar, veel bloemen, tekeningen. Onmacht van het gezicht te lezen.

s'avonds "El Viejo Almacen" in de wijk San Telmo. Voorstelling Tango dans en muziek. Een van de meest authentieke in de Vrijdag 14/11
Rozentuin - Delta el Tigré -Tangoavond.
S morgens met de groep vertrokken om een aantal dingen te gaan bekijken ten noorden van Buenos Aires. In een park in La Recoleta de oude sjieke buurt van BA staat de Floraris Generica. De 20 meter hoge metalen bloem opent en sluit met het ritme van de dag en is een prachtige spiegel van de stad. Daarna naar de prachtige rozentuin met zijn vele prieeltjes en doorgangen overgroeit met lichtroze klimrozen. Hier en daar horen we het geschetter van de groene papegaaien die in de bomen hun nesten hebben. Rondvaart in de Tigre delta. De delta bestaat uit ontelbare kleine eilanden waarvan er vele worden bewoond. Er is een diversiteit aan bouwstijlen gaande van chalets tot villa's met zwembad. Die laatste zijn van de rijkere BAers. Als je bedenkt dat er geen elektriciteit en stromend water is op de eilanden vraag ik mij af op welke mannier die zwembaden gevuld hebben. De mensen moeten soms een uur varen om zich te bevoorraden. Het is dan ook druk op het water, komt daar nog bij de vele kano's van de verschillende clubs. Kanoën is hier een heel populaire sport. Tangoavond in de oudste Tangobar van BA. Vooraf een dinertje met Argentijnse steack. Daarna naar de club waar we onze ogen uitkeken naar sierlijke en stijlvolle dansers. De vier dansparen een zangeres en vijf uitstekende muzikanten hebben onze verwachting ver overtroffen. We hebben genoten van deze avond.

Geplaatst door Jan Van Acker 3:09 Gearchiveerd in Argentinië Tagged el tigre Reacties (2)

13/11/2015 Buenos Aires

Het programma van vandaag: Recoletta (graf van Evita Peron) Basilica del Pilar, Plaza San Martin, wijk San Telmo, wijk La Boca, havenwijk Puerto Madero

overcast 20 °C

Rond 6:00 wakker. Gelukkig gaat het beter met Chris. Na een lekker ontbijt trekken we de stad in met onze Argentijnse gids. Grijze hemel, rond de 20 °C. Vanaf morgen zou de hemel opentrekken.
e-mail gekregen van Koen E. ik wist niet dat hij hier in deze stad een maand of vier vertoeft heeft.
20:19u net terug in hotel. Met verbijstering het nieuws vernomen van de aanslagen in Parijs.
Kort verslag
Heel wat afgestapt. In de voormiddag begeleid door onze gidsen, in de namiddag onder ons. Het weer is beter, af en toe een opklaring waardoor deze stad heel wat meer tot zijn recht komt. Vogens onze gids was de zware regenval van gisteren een grote uitzondering; (zeggen ze dat niet altijd?
Mooie architectuur gezien en genoten van verschillende koffiebars waarvan deze megastad ruim voorzien is.

large__1120053.jpg
Avendida 9de Julio

large__1110948.jpg
Puerto Madero

large__1110912.jpg
Kleurrijke wijk Boca

large_16CC442CFDBE247F13839C46D90B5391.jpg
Recoleta

large_270_16CA6176B437F7707141405E655D0E12.jpg
Stamcafé van één van mijn jeugdidolen: de legendarische autoracer Fangio

Chris:
Edificio Barolo een Palacio op een steenworp van ons hotel. De bouwheer een steenrijke boer, E. Barolo, van Italiaanse afkomst heeft begin de jaren 1900 de Italiaanse architect “Mario Palanti” de opdracht gegeven om dit Palacio te ontwerpen. Het werd gecreëerd als monument voor “De goddelijke komedie” van Dante waarvoor Barolo in bewondering stond. Het gebouw zit vol van verwijzingen naar het epos. Verschillende elementen komen er in voor zoals de hel, het vagevuur en de hemel. Het is even hoog als het aantal verzen (honderd) en zo zijn er nog meer eigenaardigheden. Ik vind dat zeer interessant omdat ik juist het boek “Inferno” van Dan Brown gelezen heb. Het verhaal is ook gebaseerd op “De goddelijke komedie”. We gaan proberen om nog een rondleiding te regelen die de symbolieken verder uitdiepen.

Op de avenida Santa Fé een prachtige boekenwinkel bezocht. Een theater te vergelijken met de Bourla werd tien jaar geleden, met heel veel respect, omgebouwd tot boekenwinkel. Op de plaats waar de zetels stonden staan nu boekenschabben. Ook op de balkons. Op het podium is een koffiebar.
Prachtig!

Geplaatst door Jan Van Acker 2:58 Gearchiveerd in Argentinië Tagged buenos aires Reacties (1)

12/11/2015 Buenos Aires

rain 19 °C

12000 Km, 14u vliegen zit er bijna op. Deze nacht onopgemerkt de evenaar gepasseerd. We vliegen nu boven het Braziliaanse oerwoud 10973m hoog 900 km/h -45 °C 5:33 plaatselijke tijd, 9:33 in Belgie.
Chris ziet er niet goed uit. Ziek van de pijn in haar nek. Ze had daar al een paar dagen last van maar deze nacht is het slechter geworden. We vliegen met KLM, goede service, al bij al genoeg plaats voor de benen (als je dat vergelijkt met onze vorige vliegervaring met Air Europ = Low Cost)
Terug lenteweer, veel groen, veel volk, drukke wegen. In het centrum wonen 2 mil. mensen, in de àglomeratie 12 mil waarvan een groot gedeelte zich dagelijks verplaatst naar het Centrum.
Argentinië was vroeger een Spaanse kolonie, dat zie je. Het centrum waar we verblijven doet aan Madrid denken. Mooie Art Deco achtige hotels en cafés. We vinden dit geen opmerkelijke stad, misschien mede door het bar slechte weer (het regent voortdurend)
Geld wisselen is een probleem. Dit land is failliet. Argentinië zit midden in de verkiezingen waardoor de wisselkoer erg onstabiel is. Geld uit de muur halen is zeer duur. Onze Argentijnse gids helpt ons om €3000 te wisselen aan een interessante koers. We zijn de enigen dit voor dat bedrag aandurven. Onze reisgenoten durven amper €300 wisselen.
Ik schat de gemiddelde leeftijd van onze reisgroep op 60 j. Allemaal Nederlanders met uitzondering van onszelf en Betty die uit Gent afkomstig is en met een Nederlander getrouwd is. Allemaal stuk voor stuk leuke mensen.
Het is nu 21:49 plaatselijke tijd. We zijn doodmoe en gaan slapen. Hopelijk is het morgen beter weer.

large_16C892DCF6F119A8438093EA48168A3A.jpg
Hotel Castelar

Mail van Sylvia:
Hoe verliep de vlucht naar Argentinië, niet te vermoeiend?
Hier alles ok. Liesje is een dagje bij de dierenarts geweest. Ze is in slaap gedaan om haar tandjes te verzorgen. Ze heeft nu twee tandjes minder en wij €170 ☺. We hebben de kaart van Zuid Amerika eens bekeken langs waar jullie reizen, nen hele tour. Geniet er nog van.
Guido en Sylvia XXX

Amai dat zijn duur tandjes. We hebben de vlucht overleeft. Heb wel heel veel last gehad van mijne stijve nek en het is nog niet voorbij. Heb in het vliegtuig daardoor niet veel geslapen maar ik voel dat het nu beter gaat worden. De mensen van de groep vallen heel goed mee. Allemaal Nederlanders behalve een vrouw die is van Gent maar woont al jaren samen met een Nederlander in Nederland. We zijn met heel de groep Argentijnse steack gaan eten, 't was heel lekker van smaak maar oh zo taai! De sfeer was heel gezellig en plezant en het "klikte" goed. Ik denk dat het een leuke reis gaat worden in goed gezelschap.
Ps Ik vond uw mailtje zo leuk dat ik het in de blog heb opgenomen. Kan je in 't vervolg in de blog reageren dat spaart mij tijd en zo heeft iedereen er ook plezier aan. Besos Chris en jan

Geplaatst door Jan Van Acker 16:41 Gearchiveerd in Argentinië Tagged buenos aires Reacties (2)

11/11/2015 Vertrekdag

11 november is een rustige dag om te vertrekken

-14 °C

11/11/2015 Stipt om 15:30u vertrekt de Thalys in Antw. Centraal. S&G hebben ons afgezet aan het Kievit pleintje.
De eerste treinstop duurde ongeveer een kwartier en werd veroorzaakt door een persoon die op de sporen liep ? De tweede stop voor Breda werd veroorzaakt door druk treinverkeer ? De derde door een defecte bovenleiding. De vertraging liep gestadig op en Chris begon het serieus op haar zenuwen te krijgen. Het is nu 17:20u en we zitten gelukkig terug in een snel rijdende trein die net Rotterdam gepasseerd is.
Ons vliegtuig vertrekt in Schiphol om 21u, er is bijgevolg nog geen probleem.
18:40 Alle luchthaven en douane verplichtingen vervuld. Wandelen en wachten tot gate 22 ons oproept. Op weg naar het "Zuidelijk Halfrond" zo ver zullen we nog nooit van huis geweest zijn.

Geplaatst door Jan Van Acker 9:38 Gearchiveerd in Nederland Tagged vertrek Reacties (0)

Ons vertrek nadert

30/10/2015 Contactgegevens

sunny 15 °C

22/10/2015 We zijn helemaal niet in vakantiestemming. Morgen is het de begrafenis van Herwin. We missen hem heel erg.
06/11/2015 Onze huisdokter is nog altijd ziek. De vervang arts vindt de symptomen bij Chris (bloedarmoede vastgesteld na bloedgift) te ernstig om ons zonder bijkomend onderzoek te laten vertrekken. Voor ons vertrek nog een diepgaand onderzoek in gelijk welk Antwerpse kliniek organiseren lukt ons niet. We worden nog meer ongerust als onze vervang arts dan zelf de touwtjes in handen neemt en promt een afspraak realiseert in de kliniek in Reet.
07/11/2015 We kunnen gerust vertrekken, het onderzoeksresultaat is positief. We wensen zo snel mogelijk te vertrekken, er hangt te veel onheil in de lucht.

large__1110818.jpg
17/10/2015 Sigma Plan

Mocht je ons om één of andere reden trachten te bereiken, hieronder de contactgegevens. We hebben geen van beiden onze GSM mee, wel een tablet. Afwachten in hoeverre e-mailen en internetten mogelijk is

(Onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 2 - 5: Hotel Castelar

Avenida de Mayo 1152

Buenos Aires

Argentinie

0054-11-43835000

www.castelarhotel.com.ar
Dag 5 - 6: Slaapbus naar Puerto Madryn

Argentinie
Dag 6 - 8: Hotel Costanera
Boulevard Brown 759

Puerto Madryn

Argentinie

0054-29-65473250
Dag 8 - 9: Hotel Sol del Sur

9 de Julio 1086

Esquel

Argentinie

0054-29-45452189
Dag 9 - 11: Hotel Cristal

Mitre 355

San Carlos de Bariloche Río Negro

Argentinie

http://www.hotel-cristal.com.ar/
Dag 11 - 12: Calafate Hostel

Gdor.Moyano 1226

Calafate

Argentinie

0054-29-02492455
Dag 12 - 14: Posada el Barranco

Calle 2, 45 Esquina Lionel Terray

El Chaltén

Argentinie

+54 2962 49-3006

www.posadaelbarranco.com/
Dag 14 - 16: Calafate Hostel

Gdor.Moyano 1226

Calafate

Argentinie

0054-29-02492455
Dag 16 - 18: Hosteria y Cabañas Tyndall

Sector Rio Serrano, Torres de Paine

Torres del Paine

Chili

+56 61 261 4682

www.hoteltyndall.cl/
Dag 18 - 19: Calafate Hostel

Gdor.Moyano 1226

Calafate

Argentinie

0054-29-02492455
Dag 19 - 22: Apart Tierra del Fuego

Fuegia Basket 247

Ushuaia

Argentinie

0054-29-01435441
Dag 22 - 23: Hotel Castelar

Avenida de Mayo 1152

Buenos Aires

Argentinie

0054-11-43835000

www.castelarhotel.com.ar

Voor vragen en in geval van nood : U kunt ons altijd bellen naar Djoser op telefoonnummer 071-5126400. Buiten kantooruren en alleen bij DRINGENDE NOODGEVALLEN kunt u de SOS Alarmcentrale/Djoser bereiken op telefoonnummer 020 - 651 59 65.

Geplaatst door Jan Van Acker 11:57 Gearchiveerd in België Reacties (0)

(Berichten 21 - 25 uit 25) « Pagina 1 2 3 4 [5]